Aby sme mohli zlepšovať služby na www.humanet.sk, prispôsobovať reklamu a analyzovať návštevnosť, využívame cookies. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby. Kliknutím na tlačidlo OK alebo iný odkaz na webe udeľujete s uvedeným súhlas. Zmeniť to môžete kedykoľvek v nastavení vášho prehliadača. Viac info. OK
EN Mzdy a personalistika 041 / 286 15 15 Účtovníctvo 041 / 286 15 15 Podpora Videonávody Príručky Školenia Novinky

11.04.2013 / Výpočet mzdy vždy podľa platnej legislatívy

Výpočet mzdy vždy podľa platnej legislatívy

Zmeny zákonov na Slovensku sú pravidlom. Zmeny zákonov ovplyvňujúcich výpočet mzdy sú možno najčastejšie menenými zákonmi vôbec. Aby výpočet mzdy vo Vašom mzdovom programe prebehol podľa aktuálne platnej legislatívy je nevyhnutné mzdový program pravidelne aktualizovať a inštalovať všetky nové verzie, ktoré jeho výrobca pripraví.

Legislatíva 2013

Výpočet mzdy v roku 2012 a výpočet mzdy v roku 2013 sa pomerne zásadne vo viacerých faktoch od seba odlišujú. Výpočet mzdy v roku 2013 priniesol so sebou povinnosť výpočtu odvodov do fondov aj pre dohodárov a mnohé ďalšie administratívne požiadavky, ktoré sú s tým spojené.

Komu sa chce, resp. kto má čas, stále sledovať novinky mzdového programu a sťahovať a inštalovať jeho aktualizácie? Zrejme nikomu, ale je to nutné, pretože inak výpočet mzdy v neaktualizovanom programe nebude správny.

Určite ste sa dostali do situácie, že ste potrebovali rýchlo spracovať mzdy, ale nemali ste práve nainštalovanú poslednú, možno posledné dve alebo dokonca viac aktualizácií. Už aj tak máte málo času, potrebujete rýchlo výpočet miezd dokončiť a do toho ešte treba stiahnuť a nainštalovať nové aktualizácie, čo Vám pár desiatok minút možno dokonca hodín zaberie.

Čo ak by existovalo riešenie ako sa týmto aktualizáciám vyhnúť a mať istotu, že vždy keď program spustíte, tak spustíte jeho aktuálnu verziu a výpočet mzdy bude teda aktuálny a správny?

Najjednoduchším spôsobom, ktorý praktizujú väčšie spoločnosti je mať vlastné IT oddelenie, pričom jeho pracovníci sa starajú o aktualizáciu všetkých programov používaných v danej organizácii, vrátane programu na výpočet miezd. Menšie firmy si však takýto postup dovoliť nemôžu.

Menšie firmy a šikovné mzdárky, ktoré si chcú ušetriť čas a starosti s inštaláciami a aktualizáciami mzdového programu, používajú online mzdový program Humanet.

Online mzdový program Humanet nie je potrebné aktualizovať. Online mzdový program je internetová aplikácia, ktorej aktualizáciu zabezpečuje jeho výrobca. Všetci jeho používatelia majú tak istotu, že výpočet mzdy 2012 je správny a aj výpočet mzdy 2013 po krkolomných zmenách v zákonoch od 1.1.2013 je správny, hoci samotní užívatelia nemuseli žiadne aktualizácie inštalovať.

Zaujala vás novinka? Podeľte sa o ňu s vašimi známymi.