Aby sme mohli zlepšovať služby na www.humanet.sk, prispôsobovať reklamu a analyzovať návštevnosť, využívame cookies. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby. Kliknutím na tlačidlo OK alebo iný odkaz na webe udeľujete s uvedeným súhlas. Zmeniť to môžete kedykoľvek v nastavení vášho prehliadača. Viac info. OK
EN Mzdy a personalistika 041 / 286 15 15 Účtovníctvo 041 / 286 15 15 Podpora Videonávody Príručky Školenia Novinky

06.02.2015 / Výplatné pásky emailom
Výplatné pásky emailom

Výplatné pásky emailom

Odosielanie výplatných pások emailom je štandardom. Šetrí čas a peniaze. Ukážeme vám ako na to.

Bežný mzdový program

V bežnom mzdovom programe to funguje nasledovne. Vygenerujete výplatnú pásku pre každého zamestnanca samostatne a pomocou virtuálnej tlačiarne, napr. PDFCreator, získate výplatnú pásku v PDF formáte v samostatnom súbore pre každého zamestnanca.

Následne každému zamestnancovi napíšete a odošlete samostatný email, v ktorého prílohe bude PDF súbor s jeho výplatnou páskou.

Takýto proces síce splní účel, zamestnanci dostanú pásku emailom, ale je to prácne. Ak máte zamestnancov desať, tak sa to zvládnuť dá, ale ak ich máte 100 zaberie vám to celý deň a navyše sa zaručene pomýlite a pošlete omylom nesprávnu pásku nesprávnemu zamestnancovi.

Ďalšou nevýhodou je, že takto odoslané výplatné pásky nie sú zaheslované, takže ich obsah je voľne čitateľný a to určite nepoteší vašich zamestnancov.

Mzdový program Humanet

Mzdový program Humanet má pre posielanie výplatných pások emailom vytvorenú samostatnú funkčnosť.

Pri zaevidovaní nového zamestnanca si do programu do osobnej karty zamestnanca zapíšete jeho emailovú adresu a zároveň aj heslo, ktoré sa má použiť pre zabezpečenie výplatných pások. Najčastejšie firmy ako heslo pre výplatné pásky používajú rodné číslo zamestnanca.

Po spracovaní miezd použijete funkciu na tlač výplatných pások, kde si z viacerých dostupných formátov vyberiete zostavu pre spracovanie výplatných pások odosielaných emailom. Urobíte pár klikov a program automaticky vygeneruje samostatný PDF súbor pre každého zamestnanca, ktorý má zaevidovanú emailovú adresu a PDF súbor zahesluje heslom určeným pre daného zamestnanca. Zároveň takto vytvorenú pásku program ihneď každému zamestnancovi odošle.

Je to rýchle, jednoduché a bezpečné. Viete, že každý zamestnanec, ktorý mal pásku dostať emailom ju automaticky dostane a páska je zaheslovaná jeho osobným heslom.

Zaujala vás novinka? Podeľte sa o ňu s vašimi známymi.