Aby sme mohli zlepšovať služby na www.humanet.sk, prispôsobovať reklamu a analyzovať návštevnosť, využívame cookies. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby. Kliknutím na tlačidlo OK alebo iný odkaz na webe udeľujete s uvedeným súhlas. Zmeniť to môžete kedykoľvek v nastavení vášho prehliadača. Viac info. OK
EN Mzdy a personalistika 041 / 286 15 15 Účtovníctvo 041 / 286 15 15 Podpora Videonávody Príručky Školenia Novinky

15.04.2016 / Štartuje nová služba Sociálnej poisťovne: zamestnávateľov upozorní na nezaplatené poistné

Štartuje nová služba Sociálnej poisťovne: zamestnávateľov upozorní na nezaplatené poistné

Štartuje nová služba Sociálnej poisťovne: zamestnávateľov upozorní na nezaplatené poistné

V týchto dňoch dostanú niektorí zamestnávatelia telefonickú SMS správu alebo e-mail zo Sociálnej poisťovne. Týmto spôsobom ich upozorní na nezaplatené alebo čiastočne zaplatené poistné za aktuálne splatné obdobie (v tomto prípade za február 2016). Upomienka formou SMS a e-mailu bude brať do úvahy rôzne dátumy splatnosti poistného. Správy zo Sociálnej poisťovne sú ústretovou službou Sociálnej poisťovne, ktorá pomáha odvádzateľom poistného predchádzať narastaniu dlžného poistného a penále, ako aj nepríjemnostiam spojeným s procesom vymáhania (exekúcia, zastavené účty a podobne).

Z tohto dôvodu Sociálna poisťovňa žiada všetkých zamestnávateľov o priebežnú aktualizáciu a dopĺňanie mobilných kontaktných údajov v pobočkách Sociálnej poisťovne alebo prostredníctvom e-mailovej adresy mojekontakty@socpoist.sk. Zároveň upozorňuje na potrebu dodržiavania správneho formátu mobilného telefónneho čísla a e-mailovej adresy. Sociálna poisťovňa bude takto po živnostníkoch a ostatných SZČO od apríla 2016 pripomínať nedoplatky na sociálnom poistení aj zamestnávateľom. Neskôr ich touto formou začne upozorňovať aj na nepredložené mesačné výkazy poistného.

Zdroj: Sociálna poisťovňa

Zaujala vás novinka? Podeľte sa o ňu s vašimi známymi.