Aby sme mohli zlepšovať služby na www.humanet.sk, prispôsobovať reklamu a analyzovať návštevnosť, využívame cookies. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby. Kliknutím na tlačidlo OK alebo iný odkaz na webe udeľujete s uvedeným súhlas. Zmeniť to môžete kedykoľvek v nastavení vášho prehliadača. Viac info. OK
EN Mzdy a personalistika 041 / 286 15 15 Účtovníctvo 041 / 286 15 15 Podpora Videonávody Príručky Školenia Novinky

06.01.2013 / Mzdový program s legislatívou platnou pre rok 2013

Mzdový program s legislatívou platnou pre rok 2013

Rok 2013 prináša pre spracovanie personalistiky a miezd veľké množstvo legislatívnych zmien. Zmenil sa Zákonník práce, výpočet odvodov na zdravotné a sociálne poistenia, povinnosti pri prihlasovaní a odhlasovaní zamestnancov a dohodárov pre platby poistného. Mení sa výška minimálnej mzdy a s ňou súvisiace ďalšie výpočty.

Mať načas a správne spracované mzdy za január 2013 bude vyžadovať väčšiu pozornosť a úsilie ako po minulé roky. Všetci dodávatelia mzdových program usilovne pracujú na zapracovaní príslušných legislatívnych úprav. Viacero vecí v zmenených zákonoch je nejasných a preto sa jednotlivé zmeny v programoch objavujú postupne a výrobcovia programov ich uvoľňujú na použitie nie v jednej verzii, ale postupne ako sa veci vyjasňujú, vo viacerých verziách za sebou.

Zo strany používateľov mzdových programov táto situácia vyžaduje sledovanie noviniek výrobcu ich mzdového programu a sťahovanie a inštaláciu všetkých aktualizácií.

Aktuálna legislatíva 2013 aj bez inštalácie

Užívatelia online mzdových programov sú pri inštalácii nových verzií mzdových programov vo veľkej výhode oproti užívateľom klasických mzdových programov.

Klasický mzdový program si užívateľ musí inštalovať sám do svojho počítača vždy pri uverejnení novej verzie programu zo strany výrobcu príslušného mzdového programu. Avšak užívateľ online mzdového programu nemusí nikdy žiadnu novú verziu inštalovať, pretože o toto sa stará jeho prevádzkovateľ, ktorý program aktualizuje na príslušnom webovom serveri.

Užívatelia online mzdového programu majú istotu, že vždy pracujú s najnovšou verziou a aktuálnou legislatívou. Nemusia sťahovať a ani inštalovať žiadne nové verzie a aktualizácie. Navyše majú istotu, že majú online mzdový program dostupný v aktuálnej verzii z akéhokoľvek svojho počítača, čo oceňujú najmä účtovné firmy, ktoré spracovávajú mzdy pre svojich zákazníkov na viacerých počítačoch.

Mzdový program Humanet

Mzdový program Humanet je TOP zástupcom online mzdových programov na Slovensku. Môže sa pochváliť najväčším počtom užívateľov a mesačne spracovaných miezd v segmente online mzdových programov. Jeho funkčnosť je na tak vysokej úrovni, že ho využívajú nielen malé a stredné organizácie, ale aj organizácie ktoré zamestnávajú a mesačne spracovávajú mzdy v jednej organizácii pre tisícky zamestnancov.

Aby boli načas aplikované v online mzdovom programe Humanet všetky legislatívne zmeny pre rok 2013, pracujeme na nich už od jesene minulého roka. V decembrovej verzii sme inštalovali prvé zmeny týkajúce sa zmien legislatívy pre rok 2013. Ďalšie úpravy budú postupne nasadené v priebehu nasledovných dní a týždňov.

Online mzdový program Humanet je zárukou včasného a správneho spracovania miezd v roku 2013 podľa aktuálne platnej legislatívy bez starostí so sťahovaním a inštalovaním nových verzií mzdového programu.

Chcete vedieť viac?

Bezplatná registrácia

Zdarma sa zaregistrujte a vyskúšajte.

Je to úplne jednoduché. Stovky firiem už využívajú výhody online mzdového programu Humanet.

Zaujala vás novinka? Podeľte sa o ňu s vašimi známymi.