Aby sme mohli zlepšovať služby na www.humanet.sk, prispôsobovať reklamu a analyzovať návštevnosť, využívame cookies. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby. Kliknutím na tlačidlo OK alebo iný odkaz na webe udeľujete s uvedeným súhlas. Zmeniť to môžete kedykoľvek v nastavení vášho prehliadača. Viac info. OK
EN Mzdy a personalistika 041 / 286 15 15 Účtovníctvo 041 / 286 15 15 Podpora Videonávody Príručky Školenia Novinky

27.11.2012 / Dáta ekonomického systému

Dáta online ekonomického systému

Ako sa dostane užívateľ online ekonomického systému k svojim dátam v prípade, ak by bola ukončená prevádzka online ekonomického systému? Túto otázku si kladie mnoho ľudí, ktorí reálne uvažujú o využívaní online ekonomického systému. Odpoveď na ňu získate po prečítaní tohto príspevku.

Výhody online ekonomického systému

Používanie online ekonomického systému ako je Humanet má rad výhod:

  • dostupnosť systému kedykoľvek a odkiaľkoľvek prostredníctvom internetu
  • nemusíte nič sťahovať, inštalovať a aktualizovať
  • vždy pracujete s najnovšou verziou a aktuálnou legislatívou
  • môžete používať počítač, tablet, mobil, Windows, Mac OS, Linux
  • Vaše dáta sú automaticky zálohované
  • a ďalšie

Nevýhody online ekonomického systému

Jedinou zrejmou nevýhodou online ekonomického systému je fakt, že na prístup k nemu potrebujete mať dostupný internet. Toto však už v dnešnej dobe zásadnou prekážkou nie je, pretože takmer na celom Slovenku je dostupný aspoň mobilný internet (Orange, Telekom, O2), ktorý na používanie online ekonomického systému Humanet bohato postačuje.

Kde sú uložené dáta?

Dáta, ktoré si jednotliví užívatelia v online ekonomickom systéme spracovávajú, sú fyzicky uložené na serveroch v profesionálne zabezpečenom a spravovanom dátovom centre. Všetky údaje sú pravidelne automaticky archivované pomocou moderných nástrojov a kopírované z dátového centra do inej geografickej lokality, aby bola zabezpečená aj situácia, ak by došlo k fyzickému zničeniu celej budovy dátového centra, kde je online ekonomický systém prevádzkovaný.

Keďže celý online ekonomický systém a všetky dáta spravuje a prevádzkuje konkrétny prevádzkovateľ služby, je na mieste otázka, čo sa stane, ak prevádzkovateľ online ekonomického systému ukončí svoju činnosť alebo ak ukončí prevádzku daného online ekonomického systému.

V prípade online ekonomického systému Humanet existuje aj pre tento prípad riešenie, ktorým je lokálna inštalácia ekonomického systému Humanet.

Lokálna inštalácia ekonomického systému Humanet

Online ekonomický systém Humanet je vo svojej podstate klasický ekonomický program, ktorý sa ovláda cez internetový prehliadač. Tento program je nainštalovaný na serveri v dátovom centre a daný server je dostupný na internete podobne ako ktorékoľvek internetové stránky.

Rovnakú inštaláciu ako je realizovaná na danom serveri si môže ktorýkoľvek užívateľ vykonať na svojom vlastnom počítači. Dáta evidované v online ekonomickom systéme Humanet si môže každý užívateľ archivovať aj sám a môže si ich uložiť do svojho vlastného počítača.

Takto je možné na svojom vlastnom počítači vytvoriť kópiu ekonomického systému Humanet vrátane všetkých svojich dát. Týmto spôsobom sa dostanete potom k svojim dátam kedykoľvek aj lokálne ako pri používaní akéhokoľvek iného ekonomického systému.

Na lokálnu inštaláciu ekonomického systému Humanet potrebujete PC s operačným systémom minimálne Windows XP Profesionál, v ktorom je inštalovaná komponenta IIS a databáza MS SQL, ktoré sú dostupné bezplatne.

Takouto lokálnou inštaláciou si teda viete zabezpečiť dostupnosť dát v prípade, že by už online ekonomický systém Humanet prestal byť prevádzkovaný. Avšak takmer 20 ročná tradícia spoločností HOUR, spol. s r. o. a MADO, spol. s r. o., ktoré zabezpečujú prevádzku, rozvoj a údržbu systému Humanet, sú zárukou, že je zánik online ekonomického systému Humanet iba v rovine špekulácií a želaní výrobcov klasického ekonomického systému, ktorí v tejto chvíli nevedia poskytnúť riešenie, ktoré by svojimi výhodami mohlo online ekonomickému systému reálne konkurovať.

Zaujala vás novinka? Podeľte sa o ňu s vašimi známymi.