Aby sme mohli zlepšovať služby na www.humanet.sk, prispôsobovať reklamu a analyzovať návštevnosť, využívame cookies. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby. Kliknutím na tlačidlo OK alebo iný odkaz na webe udeľujete s uvedeným súhlas. Zmeniť to môžete kedykoľvek v nastavení vášho prehliadača. Viac info. OK
EN Mzdy a personalistika 041 / 286 15 15 Účtovníctvo 041 / 286 15 15 Podpora Videonávody Príručky Školenia Novinky

30.05.2013 / Ako ušetriť za ekonomický a informačný systém

Ako ušetriť za ekonomický a informačný systém

Čoraz viac živnostníkov a podnikateľov opúšťa klasické ekonomické programy a prechádzajú na online ekonomické a informačné systémy. Jedným z dôvodov je aj cena. Prechodom na online ekonomický systém je možné ušetriť až 80% nákladov spojených s prevádzkou a údržbou ekonomického systému.

Online ekonomický systém poskytuje rovnaké funkcie ako klasický ekonomický program, avšak model jeho spoplatnenia je výrazne odlišný.

V prípade klasického ekonomického programu si kúpite licenciu na jeho používanie, ktorá Vám umožňuje program nainštalovať a používať v určitom obmedzenom rozsahu. Každý rok okrem toho platíte ďalších 20% sumy zo zakúpenej licencie vo forme tzv. systémovej podpory, aby ste mali prístup k najnovšej verzii programu a poradenstvu Keď rastiete, tak si licenciu navýšite a platíte viac. Keď sa Vám nedarí a firma sa zmenšuje, tak znížiť poplatok za systémovú podporu už také jednoduché nie je.

V prípade online ekonomického systému neplatíte žiadnu licenciu ani žiadnu systémovú podporu. Tu platíte poplatok iba vtedy, keď program reálne používate a platíte sumu, ktorá presne odzrkadľuje rozsah Vami spracovaných dát. Napríklad za jednu spracovanú mzdu v online ekonomickom systéme Humanet zaplatíte iba 66 centov vrátane DPH.

Klasický ekonomický program vyžaduje pravidelnú starostlivosť v podobe jeho aktualizácie, aby ste mali záruku správneho výpočtu mzdy, DPH, dane atď. Tým, že si platíte systémovú podporu, tak máte možnosť si nové verzie stiahnuť z internetu a nainštalovať. Táto činnosť Vám zaberie samozrejme nejaký čas alebo aj peniaze, ak Vám niekto tieto inštalácie zabezpečuje miesto Vás.

K tomu si pripočítajte ďalší čas alebo peniaze, ktoré si vyžaduje zálohovanie dát, aby ste mali istotu, že v prípade poruchy o svoje dáta neprídete.

Online ekonomický systém je vždy aktuálny. Tam nemusíte nikdy nič sťahovať ani inštalovať. Zároveň máte Vaše dáta v online ekonomickom systéme aj zálohované. To znamená, že na rozdiel od klasického ekonomického programu do aktualizácií a zálohovania neinvestujete žiadny čas ani peniaze.

Vlastná cena za klasický a online ekonomický systém je porovnateľná. V prospech online ekonomického systému hovorí najmä prispôsobivejší a spravodlivejší spôsob spoplatnenia. Tým zásadným rozdielom, ktorý významne znižuje náklady na prevádzku ekonomického systému, sú najmä náklady spojené s jeho prevádzkou a údržbou, ako sú aktualizácie, zálohovanie a pod.

Okrem ceny sú tu ešte ďalšie faktory, ktoré prispievajú k presunu živnostníkov a podnikateľov k online ekonomickým systémom, ako napríklad dostupnosť kedykoľvek a odkiaľkoľvek, dostupnosť cez tablet, smartfón a pod. Ale to už je ďalšia samostatná kapitola.

Zaujala vás novinka? Podeľte sa o ňu s vašimi známymi.